Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

2016
07
Jul

Kan ontwerpkracht een bijdrage leveren aan de verbetering van de levensomstandigheden van de bevolking in conflictgebieden? Een gesprek met de curatoren van de Oostenrijkse, Duitse en Nederlandse paviljoens op de Biënnale van Venetië en Luke Korlaar van UNHCR.

2016
26
Mei
11:30
Dutch Pavilion, Giardini, Venice

Commandant der Strijdkrachten Generaal Tom Middendorp heeft op donderdag 26 mei het Nederlands Paviljoen en de presentatie BLUE: Architectuur van VN Vredesmissies geopend. Architect Malkit Shoshan is door Het Nieuwe Instituut voor de Nederlandse bijdrage aan de 15de editie van de Architectuurbiënnale Venetië aangewezen als curator. BLUE gaat nader in op de relatie tussen de basis, als onderdeel van de Verenigde Naties Vredesmissies, en de stad.

2016
07
Apr
20:00 – 22:00
Het Nieuwe Instituut

Onlangs reisde Malkit Shoshan naar Camp Castor, een VN-basis die zich vlakbij de stad Gao in Mali bevindt. Shoshan deed deze avond verslag van haar bevindingen. Camp Castor is een casestudy in het onderzoek dat ze deze zomer zal presenteren tijdens de vijftiende Architectuur Biënnale Venetië.

BLUE: Architectuur van VN Vredesmissies
Malkit Shoshan
Moniker
Irma Boom

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Internationaal en het dossier Biennales.

Malkit Shoshan presenteert haar onderzoek in het Nederlands Paviljoen tijdens de 15e Architectuurbiënnale Venetië 2016